Spiegelkamer © Helene Binet
Spiegelkamer © Helene Binet
Spiegelkamer © Helene Binet Aluminium gordijn © Helene Binet Eetzaal © Helene Binet Mies kolom © Helene Binet Prive eetkamer © Helene Binet Tunnel © Helene Binet Vlot © Helene Binet  

Puck en Pip

Bij het ontwerp van de boven elkaar gelegen restaurants Puck en Pip zijn we genspireerd door de avontuurlijke wijze van koken van de eigenaar. Zijn gerechten bestaan uit onverwachte combinaties van ingredinten die samen een nieuwe smaak opleveren, waarin de verschillende bestanddelen zelf niet meer te herkennen zijn maar er iets nieuws ontstaat. 
Project Interieur restaurants Den Haag
Opdrachtgever Diederik van Lieshout
Ontwerp Jurjen Zeinstra, Mikel van Gelderen i.s.m. Mark Pimlott
Medewerkers Jetske van Oosten, Simon Jongma
Oplevering januari 2008

> Double Dutch

> Download dit project (pdf)

De interieurs van de restaurants wilden we volgens dit principe vormgeven. De afzonderlijke onderdelen en ruimtes hebben niet per se eenzelfde stijl, maar verwijzen naar bekende, klassieke elementen uit de restaurantcultuur, zonder bewust eclecticistisch te zijn. Met het samenvoegen van de verschillende elementen willen we juist een eigen uitgesproken atmosfeer creren.
Puck toont haar eetzaal en keuken middels grote ramen aan de straat. Een sculpturale kolom deelt de eetzaal in, terwijl een gordijn van buizen een gesluierd doorzicht biedt naar de wijnbar en de eetkamer. Een spiltrap in de spiegelkamer verbindt Puck met Pip. Daar drijft op de vloer een vlot met een labyrint van banken en tafels.